Kevään seikkailukurssi siirtyi alkavaksi elokuun 2020 alussa. Kevään kurssilaisille on annettu mahdollisuus osallistua syksyn kurssille. Mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä suoraan Luontopolun yksilöohjaaja Oskari Koivistolta oskari.koivisto[ät]etappi.info tai 040 766 8459

OMAN ELÄMÄN LÖYTÖRETKEILIJÄ SEIKKAILU -KURSSI

Oman elämän löytöretkeilijä kurssi on tarkoitettu sinulle 17–29-vuotias Pirkanmaalainen työtön nuori, joka etsit suuntaa omaan elämään ja kaipaat erilaista tekemistä arkeesi. Seikkailemme niin kaupunki- kuin luontoympäristössä oppien itsestä, toisista, voimavaroista ja vahvuuksista. Seikkailut erilaisissa ympäristöissä sekä uusien asioiden kohtaaminen ja tekeminen antavat sinulle vinkkejä siitä, mikä on merkityksellistä sinulle. Kokemusten ja oivallusten kautta saattaa avautua näkökulmia siitä, mihin suuntaan haluat oman elämän kompassia asettaa. Turvallinen, hyväksyvä ja mukava ryhmä tuo tähän seikkailuun oman suolansa! Luonto, toiminnallisuus sekä liikunta leppoisassa hengessä luovat pohjan toiminnalle.

SEIKKAILUKURSSI

Kursilla seikkaillaan luonnon parissa oppien itsestä, voimavaroista, vahvuuksista, retkeilystä sekä luontoon ja ohjaamiseen liittyvistä ammatialoista. Kurssilla opitaan myös vaelluksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Kurssi huipentuu lapin vaellukseen kesäkuun toisella viikolla. Kurssi on kaksi osainen. Kaikki kurssilaiset osallistuvat perusosaan. Syvennetty osa on osallistujille vapaaehtoinen. 

Seikkailukurssin perusosa on sinulle, joka olet kiinnostunut retkeilystä, itsesi kehittämisestä sekä uusista seikkailuista luonnon parissa. Kurssista saat osallistumistodistuksen.

Seikkailukurssin syvennetty osa on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut syventämään osaamistasi retkien ja vaellusten suunnittelusta ja toteutuksesta ryhmille. Perusosaan sekä syventävään osaan osallistumisen myötä sinulle avautuu mahdollisuus suorittaa seikkailukurssin aikana luonto- ja elämystoiminnan ohjaajaaminen tutkinnon osa nuoriso- ja yhteisöohjaajan tutkinnosta. Perusosan ja syventävän osan suorittamisesta saat virallisen osatutkinto todistuksen nuoriso- ja yhteisöohjaajan tutkinnosta.

Seikkailukurssin ajankohta 22.4.- 17.6.2020. Kurssin kesto (perusosa) 14 päivää (n. 2 päivää viikossa). Ryhmäkoko 7 henkilöä. Kurssille osallistuminen on sinulle täysin maksutonta. Tarvittaessa saat lainaan retkeilyvarusteita ja -vaatteita. Päivän aikana tarjoamme aamupalan sekä retkillä useimmiten myös jotain pientä purtavaa. Lapin vaellusleiri on osallistujille maksuton (sis. myös ruoat, matkat, majoitukset).  

Peruskurssi: 14 päivää (5-6h/päivä) + 7 päivän leiri (Lapin vaellus)
Syventävä kurssi: 4 päivää (5-6h/päivä) (peruskurssin lisänä, luonto- ja elämystoiminnan tutkinnon osan suorittajille)

Kurssille voit hakea joko täyttämällä nettisivuiltamme löytyvän hakulomakkeen tai ottamalla yhteyttä Luontopolun Niinaan (050 560 4710 tai niina.rautiainen[ät]etappi.info). Ryhmään ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Oma motivaatio, sitoutuminen kurssipäiviin sekä kiinnostus lähteä työskentelyyn mukaan riittää. Voit tulla ryhmään ilman virallisia sopimuksia. Aiempaa retkeilykokemusta ei kurssille osallistumiseen tarvita.

Tulostettavat Oman elämän löytöretkeilijä -esitteet:

Oman elämän löytöretkeilijä -esite

Projektipäällikkö

Niina Rautiainen
050 560 4710
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
kuva niina rautiainen

Yksilöohjaaja

Oskari Koivisto
040 766 8459
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
kuva Jenni Lento

Yhteistyötahot

opetusministerion logo
tampereen kaupungin logo
STEA
elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus logo
ELLI logo 2016